Alfredo pasta sa piletinom-Kremasta,sočna i ukusna

Sastojci: 500 gr Pilećih prsa 20 gr Maslaca 200 ml Vrhnje za kuhanje 100 gr Parmezana Peršun,maslinovo ulje,timjan Priprema: Piletinu rezati na kockice i začiniti:maslinovim uljem,so,biber,timjan,tečna mešavina začina,paprika.Na maslacu piletinu propržiti 5 minuta a sa strane staviti testeninu da se kuha.Izvaditi meso a u istu tavu dodati 200 ml vrhnja za kuhanje i 100 ml vode.Ostaviti da proključa te dodati 100 gr parmezana i mješati dok se ne istopi.Sitno sjeckati peršun i sjediniti sa umakom.Vratiti meso i ostaviti da krčka 5 minuta.Dodati kuhanu testeninu,dobro izmešati i ostaviti 2 minute na laganoj temperaturi.Na kraju začinite po ukusu i tjestenina je spremna za serviranje. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru