Alfredo pasta sa piletinom-Kremasta,sočna i ukusna
Sastojci:
500 gr Pilećih prsa
20 gr Maslaca
200 ml Vrhnje za kuhanje
100 gr Parmezana
Peršun,maslinovo ulje,timjan
Priprema:
Piletinu rezati na kockice i začiniti:maslinovim uljem,so,biber,timjan,tečna mešavina začina,paprika.Na maslacu piletinu propržiti 5 minuta a sa strane staviti testeninu da se kuha.Izvaditi meso a u istu tavu dodati 200 ml vrhnja za kuhanje i 100 ml vode.Ostaviti da proključa te dodati 100 gr parmezana i mješati dok se ne istopi.Sitno sjeckati peršun i sjediniti sa umakom.Vratiti meso i ostaviti da krčka 5 minuta.Dodati kuhanu testeninu,dobro izmešati i ostaviti 2 minute na laganoj temperaturi.Na kraju začinite po ukusu i tjestenina je spremna za serviranje.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment