Bela pileća čorba -sa hladnom zaprškom od pavlake

Sastojci: 1 Manja glavica crnog luka 3 Šargarepe 250 g Pilećeg belog mesa 1 Kocka za supu 3 Krompira 1500 ml Vode Začini:suvi začin,biber,celer,peršun Za belu hladnu zapršku: 2 Kašike brašna 2 Kašike maslinovog ulja 1 Žumance 2 Kašike pavlake 50 ml Vode Priprema: U šerpu zagrejati malo maslinovog ulja.Dodati 1 manju glavicu iseckanog crnog kuka.Pržiti luk a zatim dodati 3 sitno iseckane ili rendane šargarepe.Kratko prodinstati a zatim dodati 250 g na kockice iseckanog pilećeg mesa.Sve dinstati na tihoj vatri.Kada se sastojci malo prodinstaju dodati 1 kocku za supu i razbiti je mešajući.Zatim je potrebno dodati oko 1000 ml vode,kuvati 1-2 minuta a zatim dodati 3 na sitne kockice iseckanog krompira.Promešati a zatim poklopiti i ostaviti da se sve kuva nekih 40 minuta.Za to vreme potrebno je pripremiti smesu za hladnu zapršku.U posudu dodati 2 kašike brašna,malo maslinovog ulja(oko 2 kašike),1 žumance,2 kašike pavlake i 50 ml vode.Sve lepo promešati i dobro sjediniti.Smesa za zapršku je spremna.Kada se povrće i meso skuvalo 40 minuta,otklopiti šerpu,dodati 1,5 kašičicu suvog začina i uz konstantno mešanje postepeno dodavati smesu za zapršku.Dodati i začine po želji.Ja sam dodala malo bibera,sušenog celera i peršuna.Promešati i ostaviti da čorba proključa.Čorba je gotova i spremna za serviranje. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru