Đenovske taljatele s pestom

Sastojci: 400 g Tanjih taljatela 20 g Maslaca Za pesto Đenoveze: 40 g Svežeg bosiljka 40 g Pinjola 50 g Narendanog pekorina 50 g Narendanog parmezana 4 Čena belog luka 100 ml Maslinovog ulja,so Priprema: Taljatele skuvajte u slanoj vodi i ocedite ih,oko 100 ml vode u kojoj se kuvala testenina sačuvajte.U blender stavite krupno isečen bosiljak,pinjole,narendane sireve,očišćen beli luk i polovinu maslinovog ulja.Sve usitnite,a zatim dodajte preostalo ulje,so i sve još malo izmešajte.Pripremljeni pesto stavite u teglicu.U široj posudi istopite maslac,dodajte tri kašike pesta i promešajte da se sjedini s uljem.Dodajte skuvane taljatele i malo vode u kojoj su se kuvale.Dobro izmešajte i poslužite.Pesto je ukusniji i ima orginalnu,kremastu strukturu ako sve namernice gnječite tučkom u avanu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru