Đenovske taljatele s pestom
Sastojci:
400 g Tanjih taljatela
20 g Maslaca
Za pesto Đenoveze:
40 g Svežeg bosiljka
40 g Pinjola
50 g Narendanog pekorina
50 g Narendanog parmezana
4 Čena belog luka
100 ml Maslinovog ulja,so
Priprema:
Taljatele skuvajte u slanoj vodi i ocedite ih,oko 100 ml vode u kojoj se kuvala testenina sačuvajte.U blender stavite krupno isečen bosiljak,pinjole,narendane sireve,očišćen beli luk i polovinu maslinovog ulja.Sve usitnite,a zatim dodajte preostalo ulje,so i sve još malo izmešajte.Pripremljeni pesto stavite u teglicu.U široj posudi istopite maslac,dodajte tri kašike pesta i promešajte da se sjedini s uljem.Dodajte skuvane taljatele i malo vode u kojoj su se kuvale.Dobro izmešajte i poslužite.Pesto je ukusniji i ima orginalnu,kremastu strukturu ako sve namernice gnječite tučkom u avanu.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment