Grašak sa mesom za kojim lude ukućani.Omiljeni recept na kašiku

Sastojci: 500 g Teletine,luk Šargarepa,zamrznuti grašak lovorov list Paradajz pire 1 Kašika brašna Priprema: Teletinu rezati na kockice i marinirati:ulje,maslinovo ulje,sol,biber,dimljena paprika.Luk i mrkvu narezati na kockice i propržiti 5 minuta na maslacu.Dodati 50 ml vode i 1 kašičicu paprike.Dinstati dok voda ne ispari.Dodati meso i ostaviti 15 minuta,meso će pustiti svoje sokove.Doliti 200 ml vode i dinstati 15 minita.Dodati i lovorov list.Dodati zaleđeni grašak i krompir,doliti 500 ml vode i sve zajedno dinstati 30 minuta.Začiniti po ukusu i obavezno dodati paradajz pire.Kada je grašak kuhan,pomješati 1 kašiku brašna u malo vruće vode i doliti u grašak. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru