Gulaš sa piletinom i šampinjonima
Sastojci:
800 g Pilećeg belog mesa
500 g Šampinjona
400 ml Paradajz soka
2 Luka,1 čen belog luka
Origano,ulje
200 ml Vode
1/2 Kašičice slatke paprike
so,biber,suvi začin
1 Kašičica gustina i malo hladne vode
Priprema:
Iseckati luk i dinstati na vrelom ulju dok ne postane staklast.Dodati piletinu isečenu na kockice.Posoliti,začiniti i pobiberiti.Dinstati dok ne ispari tečnost.Kada ispari tečnost dodati šampinjone i nastaviti dinstanje dok ima tečnosti i potom dodati slatku papriku,paradajz sok i vodu.Dodati izgnječen beli luk i origano.Razmutiti gustin sa malo vode i dodati u sos.Krčkati još 30 minuta na laganoj vatri uz povremeno mešanje.Poslužite uz pire ili pirinač.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment