Marokanski đuveč s piletinom
Sadtojci:
2 Bataka sa karabatacima
2 Patlidžana
1 Crvena paprika
1 Zelena paprika
1 Čili papričica
2 Glavice crnog luka
6 Čenova belog luka
3 Kašike bulgura
5 Urmi
2 Kašike koncentrata paradajza
2 Kašike ljutog ajvara
4 Kašike vinskog sirćeta
1 Kašika džema od šipka
600 ml Kokošjeg bujona
Maslinovo ulje,so
Biber,pola kašičice cimeta
Pola veze peršuna
2 Kašičice semena kumina
1 Kašičica majčine dušice
1 Zvezdica anisa
Priprema:
Meso natrljajte solju i biberom,pa na zagrejanom ulju pržite oko sedam minuta kožicom nadole,ne okrećući ga.Potom ga izvaditi i ostaviti na toplom.Na istom ulju pržiti obe vrste luka,pa ubaciti kockice patlidžana,paprike i čili papričice i mešajući pržiti desetak minuta.Dodajte sve začine,a na kraju umešajte bulgur.Zalijte bujonom,dodajte sirće,džem od šipka,naseckane urme,koncentrat paradajza i ajvar.Sve dobro promešajte i kuvajte i kuvajte još desetak minuta.Prebacite sos u pekač,ubacite meso i pecite pola sata na 200 stepeni.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment