Marokanski đuveč s piletinom

Sadtojci: 2 Bataka sa karabatacima 2 Patlidžana 1 Crvena paprika 1 Zelena paprika 1 Čili papričica 2 Glavice crnog luka 6 Čenova belog luka 3 Kašike bulgura 5 Urmi 2 Kašike koncentrata paradajza 2 Kašike ljutog ajvara 4 Kašike vinskog sirćeta 1 Kašika džema od šipka 600 ml Kokošjeg bujona Maslinovo ulje,so Biber,pola kašičice cimeta Pola veze peršuna 2 Kašičice semena kumina 1 Kašičica majčine dušice 1 Zvezdica anisa Priprema: Meso natrljajte solju i biberom,pa na zagrejanom ulju pržite oko sedam minuta kožicom nadole,ne okrećući ga.Potom ga izvaditi i ostaviti na toplom.Na istom ulju pržiti obe vrste luka,pa ubaciti kockice patlidžana,paprike i čili papričice i mešajući pržiti desetak minuta.Dodajte sve začine,a na kraju umešajte bulgur.Zalijte bujonom,dodajte sirće,džem od šipka,naseckane urme,koncentrat paradajza i ajvar.Sve dobro promešajte i kuvajte i kuvajte još desetak minuta.Prebacite sos u pekač,ubacite meso i pecite pola sata na 200 stepeni. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru