Marsejski bujabes

Sastojci: 1 Manji celer 2 Šargarepe 1 Glavica crnog luka 2 Sveža paradajza 2 g Šafrana u prahu 3 Čena belog luka 300 ml Belog vina 2 Grančice svežeg ruzmarina Riblji bujon 100 g Filea brancina 100 g Dagnji 200 g Drugih školjki(kamenarke i prstaci) 4 Škampa 4 Gambora 100 g Mesa morskog psa Priprema: U riblji bujon dodajte rendano povrće,a paradajz obavezno oljuštite od kožice.Odmah dodajte komade riba kao i školjke,gambire i škampe.Supa treba da bude jakog,intenzivnog ukusa,blago crvene boje i gusta.Kuvajte na tihoj vatri vodeći računa da se meso ribe ne raspadne.Bujabes se servira sa hlebom koji je predhodno namazan puterom i sirom kamember,pa se gostira tako da se sir otopi. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru