Marsejski bujabes
Sastojci:
1 Manji celer
2 Šargarepe
1 Glavica crnog luka
2 Sveža paradajza
2 g Šafrana u prahu
3 Čena belog luka
300 ml Belog vina
2 Grančice svežeg ruzmarina
Riblji bujon
100 g Filea brancina
100 g Dagnji
200 g Drugih školjki(kamenarke i prstaci)
4 Škampa
4 Gambora
100 g Mesa morskog psa
Priprema:
U riblji bujon dodajte rendano povrće,a paradajz obavezno oljuštite od kožice.Odmah dodajte komade riba kao i školjke,gambire i škampe.Supa treba da bude jakog,intenzivnog ukusa,blago crvene boje i gusta.Kuvajte na tihoj vatri vodeći računa da se meso ribe ne raspadne.Bujabes se servira sa hlebom koji je predhodno namazan puterom i sirom kamember,pa se gostira tako da se sir otopi.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment