Menemen/tradicionalno tursko jelo na srpski način/gotovo za 20 minuta

Sastojci: 3 Zelene paprike opciono pola crvena i papričica 3 Veća paradajza 3 Jaja Mocarela ili drugi sir koji se lepo topi,so,biber Ako pripremite menemen za doručak dodajete i crni luk,kobasicu po vašem izboru i čen belog luka Za dinstanje: 3 Kašike maslinovog ulja i 3 kašike maslaca naravno može i samo suncokretovo ulje Priprema: Narezaću najpre papriku ovako na štapiće ne treba više sitno ,nešto malo manje od crvene paprike,papričicu dodajte po želji dodaću trećinu ove papričice pošto je ona ljuta i ne želim da jelo bude previše ljuto ,dodaću samo polovinu manje glavice crnog luka,paradajz ću oljuštiti pošto ovaj ima malo deblju koru zati režem na sitnije kockice kako nebih mora kasnije da pasiram previše a ocediću ga i malo od viška soka.Seckam kobasicu ovako na kolutove kao što sam rekla ova je lovačka ona je najsličnija njihovim kobasicama obciono ide jedna ako pripremate kao glavno jelo ako pripremate kao doručak nemorate dodavati kobasice,seckam jedan čen belog luka on se takođe dodaje opcijono u jaja dodajem malo soli umutiću ih tek da razbijem belanjca i žumanca .Dodajem 3 kašike maslinovog ulja i 3 kašike maslaca ,kada se maslac otopio dodajem crni luk kada luk omekša,dodajem papriku,dodajem i papričicu zajedno sa paprikom dinstam kratko takođe nekih desetak minuta najviše da paprika omekša inače ovo jelo se jako brzo priprema i može biti gotovo za 20 minuta,zatim dodajem paradajz njega dinstam nekih 7-8 minuta dok se ne pretvori u kašu ,dodajem malo soli i ukoliko su ostali ovako malo veći komadići možete pritisnuti ovako malo kašikom da razbijete paradajz možete koristiti i gnječalicu za krompir nemojte previše može da ostane i po koji komadić paradajza,dodajem kobasicu ona je kao što sam rekla obcijono ako pripremate glavno jelo malo malo možete je dodati a ako pripremate za doručak ne morate možete da sečete ovako a i sitnije ,dodajem i malo bibera ako je potrebno dodajte još soli meni nije bilo potrebno .Kada je kobasica pustila svoju aromu dodajem umućena jaja lepo rasporedite promešaću da se jaja svuda rasporede i da ovežu ovo jelo ostavite nekih 2-3 minuta da se jaja izdinstaju nemojte više mešati već ovako protresite da se ne zalepe za dno i na kraju dodajem sir rasporediću ovako odozgo poklopiti da omekša i odmah isključiti ringlu.Proverite i kada je sir omekšao i ovako se topi i razvlači menemen je gotov. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru