Neverovatna pita sa patlidžanom ista kao pita sa mesom

Sastojci: 12 Kora 500 g Patlidžana 1 Crni luk 4 Jaja 200 ml Jogurta 130 ml Ulja 1 Prašak za pecivo 1/3 Bibera 2 Kašičice soli,susam Priprema: Oljuštiti patlidžan i iseći na kockice.Posoliti 1 ravnom kašičicom soli i ostaviti da odstoji oko 40 minuta da odpusti gorčinu.Iseći luk na kockice,propržiti ga na ulju,pa dodati patlidžan.Dinstati 10-15 minuta.Kada se luk i patlidžan prohlade dodati umućena jaja,umešati prašak za pecivo da popeni,dodati jogurt,začiniti sa još malo soli i bibera,pa dobro sjediniti.Podmazati pleh sa malo ulja i staviti papir za pečenje.Na dve spoljne kore(između njih ništa)staviti par kašika fila,rasporediti i saviti u rolni.Prebaciti u pleh uz ivicu.Na isti način saviti i ostale rolne i ređati u pleh kao pitu sa ijaču.Pitu pre pečenja premazati sa malo preostalog fil,posuti susamom i peći na 180 stepeni oko 40 minuta(dok ne porumeni). Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru