Neverovatna pita sa patlidžanom ista kao pita sa mesom
Sastojci:
12 Kora
500 g Patlidžana
1 Crni luk
4 Jaja
200 ml Jogurta
130 ml Ulja
1 Prašak za pecivo
1/3 Bibera
2 Kašičice soli,susam
Priprema:
Oljuštiti patlidžan i iseći na kockice.Posoliti 1 ravnom kašičicom soli i ostaviti da odstoji oko 40 minuta da odpusti gorčinu.Iseći luk na kockice,propržiti ga na ulju,pa dodati patlidžan.Dinstati 10-15 minuta.Kada se luk i patlidžan prohlade dodati umućena jaja,umešati prašak za pecivo da popeni,dodati jogurt,začiniti sa još malo soli i bibera,pa dobro sjediniti.Podmazati pleh sa malo ulja i staviti papir za pečenje.Na dve spoljne kore(između njih ništa)staviti par kašika fila,rasporediti i saviti u rolni.Prebaciti u pleh uz ivicu.Na isti način saviti i ostale rolne i ređati u pleh kao pitu sa ijaču.Pitu pre pečenja premazati sa malo preostalog fil,posuti susamom i peći na 180 stepeni oko 40 minuta(dok ne porumeni).
Prijatno😘
Comments
Post a Comment