Pasta de vilađo

Sastojci: 500 g Domaće testenine 200 ml Soka od paradajza Veza svežeg bosiljka Malo ruzmarina Pola veze peršuna Maslinovo ulje 2 Manja paradajza 2 Male tikvice Zelene masline 2 Male crvene papričice So,biber Priprema: Skuvajte testeninu u dosta vode,a umeđuvremenu paradajz i tikvice isecite na kockice,pa sa izgnječenim belim lukom i naseckanim ljutim papričicama propržite na maslinovim ulju.Nalijte gustim sokom od paradajza,dodajte cele ili naseckane masline ,posolite i pobiberite,te kuvajte na tihoj vatri da sok malo uvri.Pred kraj kuvanja dodajte usitnjeni peršun,bosiljak i ruzmarin.Sklonite s vatre i promešajte s kuvanom testeninom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru