Pileći gulaš

Sadtojci: 1 kg Crnog luka 1 kg Pilećeg filea 2 Šargarepe 1/2 L Paradajz pelata ili soka 2 Kašičice soli 1 Kašičica bibera 1 Kašičica suvog začina 1 Kašičica slatke mlevene paprike 1 Kašičica ljute mlevene paprike Po jedna kašičica peršuna,bosiljka,origana ili po želji Priprema: Luk iseckati sitno,meso iseckati na kockice,a šargarepu narendati na sitne rende.U dublju šerpu sipati ulje i pržiti meso na kratko,tek toliko da dobije boju.Izvadite meso iz šerpe i u istu stavite luk.Po potrebi dodati još malo ulja.Luk pržiti da se dobije zlatno žuta boja,zatim dodati šargarepu i nju malo upržiti sa lukom. Dodati vodu da ogrezne,poklopiti šerpu i dinstati luk sa šargarepom dok skroz ne omekša.Povremeno promešati da ne zagori.Kada se luk udinstao,dodati meso i naliti vode da prekrije sve sastojke.Odmah dodati 500 ml paradajz soka,promešati i ostaviti da se krčka na nižoj temperaturi.Nakon pola sata dodati začine.U malu posudu naliti 2 dl hladne vode i dodati začine:po jednu punu kašičicu soli,suvog začina,slatke paprike,ljute paprike i jednu ravnu kašičicu bibera.Promešati da se svi sastojci sjedine.Tako pripremljenu mešavinu sipati u šerpu,promešati i kuvati još oko 15 minuta.Na kraju dodati začine po ukusu:peršun,bosiljak,origano.Gotov gulaš služiti uz testeninu,pire krompir ili pirinač.Ostatak ostaviti da se hladi,rasporediti po plastičnim kutijicama i staviti u zamrzivač.Kada nemate vremena za kuvanje,samo izvadite iz zamrzivača i podgrejte.Ovako pripremljen gulaš,možete čuvati u zamrzivaču tri meseca. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru