Pileći gulaš
Sadtojci:
1 kg Crnog luka
1 kg Pilećeg filea
2 Šargarepe
1/2 L Paradajz pelata ili soka
2 Kašičice soli
1 Kašičica bibera
1 Kašičica suvog začina
1 Kašičica slatke mlevene paprike
1 Kašičica ljute mlevene paprike
Po jedna kašičica peršuna,bosiljka,origana ili po želji
Priprema:
Luk iseckati sitno,meso iseckati na kockice,a šargarepu narendati na sitne rende.U dublju šerpu sipati ulje i pržiti meso na kratko,tek toliko da dobije boju.Izvadite meso iz šerpe i u istu stavite luk.Po potrebi dodati još malo ulja.Luk pržiti da se dobije zlatno žuta boja,zatim dodati šargarepu i nju malo upržiti sa lukom. Dodati vodu da ogrezne,poklopiti šerpu i dinstati luk sa šargarepom dok skroz ne omekša.Povremeno promešati da ne zagori.Kada se luk udinstao,dodati meso i naliti vode da prekrije sve sastojke.Odmah dodati 500 ml paradajz soka,promešati i ostaviti da se krčka na nižoj temperaturi.Nakon pola sata dodati začine.U malu posudu naliti 2 dl hladne vode i dodati začine:po jednu punu kašičicu soli,suvog začina,slatke paprike,ljute paprike i jednu ravnu kašičicu bibera.Promešati da se svi sastojci sjedine.Tako pripremljenu mešavinu sipati u šerpu,promešati i kuvati još oko 15 minuta.Na kraju dodati začine po ukusu:peršun,bosiljak,origano.Gotov gulaš služiti uz testeninu,pire krompir ili pirinač.Ostatak ostaviti da se hladi,rasporediti po plastičnim kutijicama i staviti u zamrzivač.Kada nemate vremena za kuvanje,samo izvadite iz zamrzivača i podgrejte.Ovako pripremljen gulaš,možete čuvati u zamrzivaču tri meseca.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment