Piletina s pečurkama

Sastojci: 1 Pile od 1,5 kg 150 g Maslaca 100 ml Ulja 1 kg Šampinjona 150 g Sitnog seckanog crnog luka 25 g Sitno seckanog belog luka 25 g Seckanog peršuna 20 g Pirea od paradajza 100 g Kačkavalja,so,biber Priprema: Pile dobro posolite i stavite u pleh.Prelijte ga rastopljeni maslacem i pecite na 250 stepeni dok ne omekša i ne porumeni prelivajući ga sokom.Šampinjone isecite na deblje ražnjeve i dinstajte ih na zagrejanom ulju.Posolite ih i pobiberite,pospite ih crnim i belim lukom i peršunom,te promešajte.Pečeno pile isecite na komade,poređajte na činiju za služenje i dodajte mu šampinjone.U sok od pečenja umešajte pire od paradajza,prokuvajte pa sosom prelijte piletinu.Na vruće meso narendajte kačkavalj i poslužite. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru