Piletina s pečurkama
Sastojci:
1 Pile od 1,5 kg
150 g Maslaca
100 ml Ulja
1 kg Šampinjona
150 g Sitnog seckanog crnog luka
25 g Sitno seckanog belog luka
25 g Seckanog peršuna
20 g Pirea od paradajza
100 g Kačkavalja,so,biber
Priprema:
Pile dobro posolite i stavite u pleh.Prelijte ga rastopljeni maslacem i pecite na 250 stepeni dok ne omekša i ne porumeni prelivajući ga sokom.Šampinjone isecite na deblje ražnjeve i dinstajte ih na zagrejanom ulju.Posolite ih i pobiberite,pospite ih crnim i belim lukom i peršunom,te promešajte.Pečeno pile isecite na komade,poređajte na činiju za služenje i dodajte mu šampinjone.U sok od pečenja umešajte pire od paradajza,prokuvajte pa sosom prelijte piletinu.Na vruće meso narendajte kačkavalj i poslužite.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment