Punjene tikvice sa mlevenim mesom
Sastojci:
2-3 Tikvice
500 gr Mlevenog mesa
Luk,paprika
4 Kašike kuhanog pirinča
Peršun,sir
Paradajz sos
Paradajz pire
Priptema:
Tikvice prerezati na pola i iskružiti sredinu.Pravimo čamce.Tikvicu koju iskružimo ne bacati nego usitniti,trebaće nam posle .Luk propržiti 5 minuta.Dodati 50 ml vode,mleveno meso i 4 kašike kuhane riže.Pržiti još 5 minuta.U tavu dodati papriku,peršun kao i sredinu tikvice koju smo iskružili.Preliti sa paradajz sosom i dodati 1 kašiku paradajz pirea.Začiniti po ukusu,dobro izmešati i ostaviti da se dinsta 10 minuta.Tepsiju nauljiti i puniti tikvice sa mesom.Prekriti folijom i peći 30 minuta na 220 stepeni.Nakon 30 minuta dodajemo ribani sir.Preko mesa i peršun kao dekoraciju.Vratiti u rernu 5 minuta bez folije i naše tikvice su gotove.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment