Punjene tikvice sa mlevenim mesom

Sastojci: 2-3 Tikvice 500 gr Mlevenog mesa Luk,paprika 4 Kašike kuhanog pirinča Peršun,sir Paradajz sos Paradajz pire Priptema: Tikvice prerezati na pola i iskružiti sredinu.Pravimo čamce.Tikvicu koju iskružimo ne bacati nego usitniti,trebaće nam posle .Luk propržiti 5 minuta.Dodati 50 ml vode,mleveno meso i 4 kašike kuhane riže.Pržiti još 5 minuta.U tavu dodati papriku,peršun kao i sredinu tikvice koju smo iskružili.Preliti sa paradajz sosom i dodati 1 kašiku paradajz pirea.Začiniti po ukusu,dobro izmešati i ostaviti da se dinsta 10 minuta.Tepsiju nauljiti i puniti tikvice sa mesom.Prekriti folijom i peći 30 minuta na 220 stepeni.Nakon 30 minuta dodajemo ribani sir.Preko mesa i peršun kao dekoraciju.Vratiti u rernu 5 minuta bez folije i naše tikvice su gotove. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru