Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru

Sastojci: 1 Patlidžan 1 Paradajz 1/2 Kašičice soli 1 Kašičica šećera 30 g Maslaca 50 g Sira trapista Edamer Zaljev: 2 Jaja Malo soli 50 ml Mleka Preko posuti sveži peršun Priprema: A sada potrebno nam je 1 veći patlidžan i 1 veći paradajz.Patlidžan oprati i oguliti te izrezati na kockice takođe i paradajz izrezati na kockice.U izrezan paradajz dodati 1 kašičicu šećera i promješati to radimo da bi smo postigli bolji ukus prilikom kuhanja paradajza.50 g sira trapista narendati.U zagrijanoj tavi otopiti 30 g maslaca nakon što se maslac otopio dodati patlidžan malo posoliti promješati da se sve lepo sjedini i odmah dodati sjeckani paradajz.Dok se povrće dinsta umutiti 2 jaja sa malo soli i 50 ml mleka to ćemo zaliti preko omekšalog povrća.Preko svega rasporediti rendani sir poklopiti i sačekati da se sir otopi nakon toga naš doručak je spreman. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima