Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru
Sastojci:
1 Patlidžan
1 Paradajz
1/2 Kašičice soli
1 Kašičica šećera
30 g Maslaca
50 g Sira trapista Edamer
Zaljev:
2 Jaja
Malo soli
50 ml Mleka
Preko posuti sveži peršun
Priprema:
A sada potrebno nam je 1 veći patlidžan i 1 veći paradajz.Patlidžan oprati i oguliti te izrezati na kockice takođe i paradajz izrezati na kockice.U izrezan paradajz dodati 1 kašičicu šećera i promješati to radimo da bi smo postigli bolji ukus prilikom kuhanja paradajza.50 g sira trapista narendati.U zagrijanoj tavi otopiti 30 g maslaca nakon što se maslac otopio dodati patlidžan malo posoliti promješati da se sve lepo sjedini i odmah dodati sjeckani paradajz.Dok se povrće dinsta umutiti 2 jaja sa malo soli i 50 ml mleka to ćemo zaliti preko omekšalog povrća.Preko svega rasporediti rendani sir poklopiti i sačekati da se sir otopi nakon toga naš doručak je spreman.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment