Supa od luka

Sastojci: 1kg Crnog luka 1 l Goveđe supe 100 g Putera 5 g Majčine dušice 1 Kašičica šećera 6 g Soli 125 ml Poluslatkog zozea Priprema: Na zagrejanom puteru pržite luk isečen na rebarca i posoljen.Kad luk počne da se karamelizuje,dodajte šećer,roze vino i majčinu dušicu.Kad vino ispari nalinte goveđu supu i dinstajte na laganoj vatri dok luk ne omekša.Po želji možete da nastavite da kuvate ,a možete da razlijete u manje posude,odozgo stavite krutone od bageta i narendajte sir.Tako pripremljene činijice stavite na pleh i pecite 10 minuta na 180 stepeni,odnosno dok se sir ne otopi.Supu od luka poslužite u posudama u kojima se pekla. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru