Sve zajedno se peče Neodoljiv sočan kolač sa orasima i čokoladom!Brzo i ukusno_Coko cake

Sastojci za biskvit: 3 Jaja Čaša šećera Čaša mleka Čaša ulja 2 Čaše brašna Prašak za pecivo Čaša mlevenih oraha Za fil: 500 ml Mleka 6 Kašika šećera 2 Vanilin šećera 4 Kašike griza 100 g Čokolade za kuhanje 150 g Mlevenih oraha Za preliv: 300 ml Mleka Glazura: 100 g Čokolade za kuhanje 100 ml Vrhnja za šlag Priprema: Za biskvit pripremiti 3 jaja,čašu šećera (čaša od 200 ml).Jaja i šećer dobro umutiti.Dodati čašu mleka,čašu ulja.Kratko umutiti dodati 2 čaše brašna,prašak za pecivo,čašu mlevenih oraha.Sve sastojke lepo sjediniti.Dno tepsije dimenzija 30×20 cm malo nauljiti.Sipati pola pripremljene smese.Peći 10 minuta na 180 stepeni samo da se uhvati korica.Za to vreme pripremiti fil.U šerpu sipati 500 ml mleka,6 kašika šećera,2 vanilin šećera,4 kašike griza.Sve izmešati i staviti da se kuha.Kada počne kuhati smanjiti temperaturu isključiti ringlu pa dodati 100 g čokolade za kuhanje.Mješati dok se čokolada ne istopi.Skinuti sa ringle.Odmah u vruću smesu dodati 150 g mlevenih oraha.Dobro izmešati.Fil je spreman.I kora se zapekla.Preko zapečene kore rasporediti vruć fil.Rasporediti drugu polovinu smese za biskvit.Nastaviti peći na 180 stepeni još 25 minuta.Pečen kolač zaliti sa 300 ml mleka.100 g čokolade za kuhanje preliti sa 100 ml vrhnje za šlag.Topiti na laganoj temperaturi.Preliti preko kolača.Kolač ohladiti na sobnoj temperaturi,a zatim u frižideru.Ohlađen kolač seći na željeni oblik. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru