Tart taten

Sastojci za sipkavo testo: 200 g Brašna Prstohvat soli 90 g Omekšalog putera 70 ml Vode 600 g Kajsija 120 g Šećera 120 g Putera Prstohvat soli Priprema: U pkrugli kalup ravnih ivica sipajte šećer,puter iseckan na komadiće,so i malo vode.Zagrejte na srednjoj vatri dok ne dobijete svetao karamel i sklonite sa ringle.Preko karamela kružno složite polovine kajsija.Ponovo stavite kalup na malo jače zagrejanu ringlu i prokuvajte kajsije u karamelu oko 20 minuta.Ostavite da se prohlade kako se testo nebi topilo.Za to vreme pripremite sipkavo testo i razvijte ga u krug.Stavite ga preko kalupa i isecite ga tako da ostane oko 2 cm testa nego što je prečnik kalupa.Prstima lagano ušuškajte kajsije testom i pecite na 30 minuta na 200 stepeni.Poklopite kalup tanjirom,pa sve zajedno okrenite.Tart se služi mlak,sam ili sa kuglom sladoleda od vanile. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru