Tart taten
Sastojci za sipkavo testo:
200 g Brašna
Prstohvat soli
90 g Omekšalog putera
70 ml Vode
600 g Kajsija
120 g Šećera
120 g Putera
Prstohvat soli
Priprema:
U pkrugli kalup ravnih ivica sipajte šećer,puter iseckan na komadiće,so i malo vode.Zagrejte na srednjoj vatri dok ne dobijete svetao karamel i sklonite sa ringle.Preko karamela kružno složite polovine kajsija.Ponovo stavite kalup na malo jače zagrejanu ringlu i prokuvajte kajsije u karamelu oko 20 minuta.Ostavite da se prohlade kako se testo nebi topilo.Za to vreme pripremite sipkavo testo i razvijte ga u krug.Stavite ga preko kalupa i isecite ga tako da ostane oko 2 cm testa nego što je prečnik kalupa.Prstima lagano ušuškajte kajsije testom i pecite na 30 minuta na 200 stepeni.Poklopite kalup tanjirom,pa sve zajedno okrenite.Tart se služi mlak,sam ili sa kuglom sladoleda od vanile.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment