Ukusna italijanska mediteranska pasta!Ja BiH ovu pastu svaki dan!

Sastojci: 250 g(9 o3) testenine od celog zrna pšenice 1 Patliđan 2 Tikvice 12 Čeri paradajzeva 2 Čena belog luka,basil Parmezan po ukusu 25 g(1 o3)pinjola So,biber,ljuta paprika maslinovo ulje Priprema: 1 Patliđan iseckati na kockice u tiganj sipati maslinovo ulje,2 čena belog luka.Dodati patliđan,2 tikvice iseckati pa dodati zajedno sa patliđanom,1 ljuta paprika,so,biber.Kuvajte 10 minuta.12 čeri paradajza iseckati dodati u tiganj,so.Kuvajte još 5 minuta.Parmezan izrendati.Povrće staviti u blender,dodati parmezan,bosiljak,1 o3 pinjola,maslinovo ulje.U šerpu sipati vodu malo soli.Promešati dodati 9 o3 (250 g) testenine(koristio sam testeninu od 250 g di pas celog zrna pšenice).Povrće izblendirati sipati nazad u tiganj sipati vode od testenine promešati pa dodavati testeninu izmešati.Dodati vodu za kuvanje ako je potrebno. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru