Ukusna italijanska mediteranska pasta!Ja BiH ovu pastu svaki dan!
Sastojci:
250 g(9 o3) testenine od celog zrna pšenice
1 Patliđan
2 Tikvice
12 Čeri paradajzeva
2 Čena belog luka,basil
Parmezan po ukusu
25 g(1 o3)pinjola
So,biber,ljuta paprika
maslinovo ulje
Priprema:
1 Patliđan iseckati na kockice u tiganj sipati maslinovo ulje,2 čena belog luka.Dodati patliđan,2 tikvice iseckati pa dodati zajedno sa patliđanom,1 ljuta paprika,so,biber.Kuvajte 10 minuta.12 čeri paradajza iseckati dodati u tiganj,so.Kuvajte još 5 minuta.Parmezan izrendati.Povrće staviti u blender,dodati parmezan,bosiljak,1 o3 pinjola,maslinovo ulje.U šerpu sipati vodu malo soli.Promešati dodati 9 o3 (250 g) testenine(koristio sam testeninu od 250 g di pas celog zrna pšenice).Povrće izblendirati sipati nazad u tiganj sipati vode od testenine promešati pa dodavati testeninu izmešati.Dodati vodu za kuvanje ako je potrebno.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment