Vanila kolač sa malinama i Lažni čizkejk i posno

Sastojci za podlogu: 300 gr Mlevenog keksa 180 gr Margarina 5 Kašika mleka (sojinog ili kravljeg) Sastojci za žuti fil: 500 ml Mleka(sojinog ili kravljeg) 6 Kašika šećera 2 Pudinga od vanile 100 g Margarina Sastojci za fil od malina: 350 g Malina 1 Puding od vanile 1 Kašika gustina 140 g Šećera 200 ml Vode +100 ml vode da se razmuti gustin i puding Priprema: Za podlogu je potrebno da istopimo margarin i da ga dodamo u mleveni keks i da sipamo mleko dobro promešamo da se sve sjedini i zatim ćemo prebaciti u kalup.Kada smo sipali u kalup potrebno je rasporediti po celoj površini i kašikom pritiskati da se sve dobro sjedini i da se formira kora i zatim ćemo odložiti u frižider dok budemo pripremali žuti fil.Sada pripremamo žuti fil potrebno je da polovinu mleka sipamo u šerpu i da dodamo šećer i ostavimo da provri.A u drugu polovinu mleka ćemo dodati puding promešati da se sjedini i kada mleko bude počelo da vri zakuvaćemo puding.Ostavićemo sa strane da se podpuno ohladi i zatim ćemo nastaviti sa pripremom.Kao što vidite puding se skuvao i sada ću ga prekriti sa providnom folijom i ostaviti da se podpuno ohladi.Kada se puding ohladijo premutiću ga mikserom i u njega dodati margarin koji je bijo na sobnoj temperaturi dobro promešati da ne ostanu grudvice od margarina.I zatim ćemo žuti fil prebaciti preko podloge od keksa vratićemo u frižider dok budemo pripremali crveni fil.Sada pripremamo fil od maline.U šerpu sam stavila maline ,vodu i šećer i ostaviću da provri.U činiju ću izmršati puding,gustin i vodu dobro promešati da ne ostanu grudvice.I kada fil od malina bude počeo da vri zakuvaću puding i gustin i ostaviću da se na sobnoj temperaturi samo da se prohladi nemorate čekati da se podpuno ohladi bitno je samo da bude mlak da može da se sipa preko žutog fila.Zatim ću ga sipati preko žutog fila i ostaviti u frižideru preko noći da se sve to lepo stegne. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru