Pileća bela čorba

Sastojci: 400 g Pilećeg belog mesa 1 Koren peršuna 2 Šargarepe 1 Crni luk 1 Krompir 2 Čena belog luka 1 Jaje 200 ml Pavlake za kuvanje Začini po ukusu Priprema: Za početak ćemo očistiti povrće koje ide u čorbu,začini,crni luk,šargarepa,peršun,krompir,beli luk,moramo i njega da dodamo sada ćemo da očistimo povrće.Ide dve manje glavice crnog luka ili jedna ovako veća to ćemo iseckati i staviti da se dinsta.Očistimo zelen,šargarepu i krompir iseckamo i evo,sad smo u šerpu stavili malo ulja na dno,da se malo zagreje i onda ćemo staviti ovo povrće što smo iseckali sitno da se dinsta.Kad se dobro izdinsta nakon 10-15 minuta.Dodaćemo seckano belo meso.Sad ćemo još da iseckamo beli luk i onda ćemo posle da dodamo,kao što sam već rekla,belo meso.Jedno 15 minuta,dok ne postane zlatast luk,sasvim dovoljno .Za to vreme ću ja iseckati grudi na male kocke.Evo i povrće nam se izdinstalo,sad ćemo da dodamo meso i ono će nam isto da se dinsta jedno 10-15 minuta,pa ćemo tek onda da stavimo krompir i da naspemo vodu.Sad ćemo da dodamo začine.To ide po ukusu,ja volim malo slanije,pa ću staviti dve male kašičice vegete i jednu kašičicu soli i jednu kašičicu bibera i dodaćemo još onaj krompir što je ostao,njega zadnjeg stavljamo zato što će se on prvi skuvati,pa da nebi se razgnječio,njega zadnjeg stavljamo.Vi posle možete da dodate još začina ako volite više začinjeno i jedan lolberov list ćemo,to sam zaboravila.E tako,sad ćemo još krompir da dodamo i da naspemo vode da šerpa bude puna,poklopimo i ostavimo da se kuva.Čorbica je skuvana i sad ćemo još da uradimo šta bi se reklo,glanc.Jedno jaje i slatka pavlaka,ona za kuvanje,ne slatka pavlaka,pardon ona za kuvanje,ako nemate onu za kuvanje može i obična.Evo umućena pavlaka za kuvanje i jedno jaje,i to sad sipamo u našu čorbu,kad provri,još jedno par minuta,što se kaže da baci ključ,i čorba je gotova. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Bolonjeze

Napolitanka kocke_torta/najukusniji kremasti kolač

Rafaelo kolač sa plazmom