Podvorak sa svinjskim vratom

Sastojci: 1.3 Svinjskog vrata u komadu 2 Srednje glavice kiselog kupusa 2 Glavice crnog luka 200 g Suve slanine Slatka paprika,začin,so,biber,mast Priprema: Iseći meso na krupnije komade.Svaki komad posoliti,staviti suvi začin i slatku papriku.Ispeći meso na 1-2 kašike pune masti.Kada meso dobije lepu boju izvaditi na tanjir.U istu masu dodati iseckan crni luk i suvu slaninu.Dinstati dok ne omekša luk.Kada omekša luk dodati iseckan kupus koji smo predhodno oprali u hladnoj vodi.Dinstamo kupus sve dok ne omekša uz povremeno dodavanje vode.Dodamo 1/2 kašičice slatke paprike.Dinstamo oko 1 h.U dublji pekač stavimo izdinstani kupus.Preko kupusa stavimo meso ali da delom bude u kupusu kako se nebi isušilo.Peći poklopljeno oko 1 h na 200 °C. Posle 1 h okrenuti meso i zapeći još oko 20-30 min. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Baklava-Recept moje svekrve.Starinska baklava koja se topi u ustima

Posna oblanda sa kesom i orasima/kolač za 15 minuta