Posni pasulj prebranac
Sastojci:
600 g Krupnog pasulja
600 g Crnog luka
4 Čena belog luka
1/2 Kašičice belog luka u prahu
2 Kašučice soli
2 Kašičice vegete
Crni biber na vrh noža
3 Kašičice aleve paprike
150 ml Ulja
3 Lovorova lista
2 Ravne kašike brašna
Priprema:
Pasulj koji je bio potopljen u hladnu vodu par sati,a najbolje preko noći nalivam novom vodom i stavljam da se kuva 15 minuta od vrenja na jačoj temperaturi.Obavezno skidam penu.Pasulj nalivam novom vodom,vraćam na ringlu,dodajem lovorov list i kuvam oko 1,5 sat.Prelazim na sečenje luka i primenjujem dobar,stari trik.Uz gutljaj vode u ustima oči mi neće suziti tokom sečenja luka,a koji trik ti primenjuješ?Zagrejanom ulju dodajem luk sečen na rebarca,zatim usitnjene čenove belog luka,so,vegetu i beli luk u prahu.Ne morate svu vegetu staviti,stavite pola a kasnije probajte i eventualno dosolite.Meni je sa 2 kašike bio taman.Stavljam da se dinstaju na laganoj vatri paralelno sa pasuljem.Nakon sat vremena dodajem biber i alevu papriku.Nakon 5 minuta ih dodajem još brašna i i pasulj je spreman za rernu.Obavezno probajte vodicu i eventualno dosolite.Ja nakon probe dodala onu dodatnu kašiku vegete(jednu na početku i jednu sada).Pečem pasulj 1 sat na 180 C.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment