Posni pasulj prebranac

Sastojci: 600 g Krupnog pasulja 600 g Crnog luka 4 Čena belog luka 1/2 Kašičice belog luka u prahu 2 Kašučice soli 2 Kašičice vegete Crni biber na vrh noža 3 Kašičice aleve paprike 150 ml Ulja 3 Lovorova lista 2 Ravne kašike brašna Priprema: Pasulj koji je bio potopljen u hladnu vodu par sati,a najbolje preko noći nalivam novom vodom i stavljam da se kuva 15 minuta od vrenja na jačoj temperaturi.Obavezno skidam penu.Pasulj nalivam novom vodom,vraćam na ringlu,dodajem lovorov list i kuvam oko 1,5 sat.Prelazim na sečenje luka i primenjujem dobar,stari trik.Uz gutljaj vode u ustima oči mi neće suziti tokom sečenja luka,a koji trik ti primenjuješ?Zagrejanom ulju dodajem luk sečen na rebarca,zatim usitnjene čenove belog luka,so,vegetu i beli luk u prahu.Ne morate svu vegetu staviti,stavite pola a kasnije probajte i eventualno dosolite.Meni je sa 2 kašike bio taman.Stavljam da se dinstaju na laganoj vatri paralelno sa pasuljem.Nakon sat vremena dodajem biber i alevu papriku.Nakon 5 minuta ih dodajem još brašna i i pasulj je spreman za rernu.Obavezno probajte vodicu i eventualno dosolite.Ja nakon probe dodala onu dodatnu kašiku vegete(jednu na početku i jednu sada).Pečem pasulj 1 sat na 180 C. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Bolonjeze

Napolitanka kocke_torta/najukusniji kremasti kolač

Rafaelo kolač sa plazmom