Posno medeno srce/mjere na čaše
Sastojci za koru:
10 Kašika džema od šipka
1 Puna kašika kakao praha
1 Kašika cimeta
1 Kesica praška za pecivo
1 Kesica vanilin šećera
1 Čaša šećera(2dl)
1,5 Čaša kisele vode
2,5 Čaše brašna
Pola čaše ulja
Za premaz:
10 Kašika džema po želji
100 g Crne čokolade
Sjediniti sve
Glazura
100 gr Crne čokolade
4 Kašike ulja
Priprema:
Za pripremu ovog kolača prvo ćfmo da stavimo suve sastojke znači 2,5 čaše brašna,1 čaša šećera,1 kašika kakao praha,1 vanilin šećer,1 prašak za pecivo,1 kašika cimeta ali ja ću ga prosejati pošto je krupno ove ostatke ću da vratim i to ćemo da promešamo sve zajedno ovo je brzo jednostavno netreba nam mikser sve možete da mješate sa žicom.Kad smo to sve sjedinili sada dodajemo i mokre sastojke zato će nam biti potrebno 100 ml ulja ili pola čaše,1čaša ređeg pekmeza ako je vaš pekmez gušći vi stavite malo tople vode i malo ga razmutite ja sam stavila pekmez od šipka a vi možete bilo koji još nam je potrebno 1,5 čaša kisele vode sve to sjediniti kada smo smjesu sjedinili sada ćemo da pripremimo pleh već sam uključila na 180 stepeni da se zagrijava već ranije i sada ćemo doneti pleh u pleh sam stavila malo ulja i brašno sada ću staviti pola ove smese pleh je veličine 30×20 cm .Sada ćemo smesu samo poravnat i sada ćemo da pečemo 10 min samo da uhvati malo koricu dok mi pripremimo sledeće sastojke.
Za premaz biće nam potrebno 10 kašika isto malo ređeg pekmeza i u to ćemo dodati 100 gr malo ređe čokolade znači crna posna čokolada .Zapečeni biskvit premazaćemo sa našim džemom i čokoladom što smo pomešali kada smo premazali nanosimo i drugi dio naše smese kolač ću malo zatresti i idemo peći na 180 stepeni do nekih 30 min.Dok nam se kolač peče pripremamo 100 gr otopljene čokolade koje ćemo posuti sa 4 kašike ulja sve ćemo to ljepo sjediniti i nanosimo na naš pečeni kolač.Kolač može biti vruć to nema nikakve veze važno je samo da čokoladu lepo istopite i promešate.Na ovako pečen kolač nanosimo našu glazuru fino ćemo je rasporediri i kolač ostavljamo nekoliko sati da se prohladi najbolje je prekonoći naravno kao i svaki drugi kolač ali naravno ako nemate vremena možete i nakon par sati da isječete.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment