Poštanske štangle
Sastojci:
Za kore:
200 g Maslaca
100 g Šećera u prahu
Vanilin šećer
1 Jaje
150 g Glatkog brašna
150 g Mlevenih oraha
Za premazivanje:
200 g džema od kajsija
Za prelivanje:
150 g Bele čokolade
50 g Crne čokolade
Priprema:
Umutite maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom,pa dodajte jaje,brašno i orahe.Testo rastanjite u plehu srednje veličine i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.Vruću koru po širini presecite na tri dela.Prohlađene kore premažite toplim džemom.Stavite kore jednu na drugu,pritisnite i ostavite preko noći na hladnom.Premažite otopljenom belom čokoladom,a crnu otopite,sipajte preko belog sloja i štapićem pravite šare.Kada se glazura stegne,secite štangle.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment