Sastojci:
600 gr Belog brašna tip 400 meko
250 ml Mleka
150 ml Ulja
20 gr Svežeg kvasca
1 Kašičica soli
1 Kašičica šećera
2 Jajeta(1 za testo i 1 za premazivanje)
250 gr Sira po izboru
Susam
Prijatno😘
Sastojci: 2 L Vode 500 g Griza 300 g Šećera 1 Vanilin šećer 200 g Kokosa 2 Kašike kakaoa 4 Kašike džema po izboru ili svežeg voća po izboru Priprema: Skuvajte griz u vodi zaslađenoj šećerom ili vanilin šećerom.Odvojte trećinu griza i u nju umešajte kokos,a u preostali griz umešajte kakao.Manji kalup obložite providnom folijom i rasporedite polovinu tamne smese.Premažite džemom po izboru,preko izlijte smesu sa kokosom i na kraju sloj sa kakaom.Poravnajte i ostavite u frižideru da se dobro stegne.Može i jednostavnije.Da smesu od griza podelite napola i da pravite kolač samo u dva sloja. Prijatno😘
Sastojci: 470 g Petit keksa 250 ml Mleka 100 g Seckanih oraha 250 ml Mleka 120 g Šećera 5 Kašika čokolade u prahu(ili kakaoa) 120 g Maslaca Za glazuru: 150 g Tamne čokolade Priprema: Najprije izlomiti na komadiće 470 g keksa petit.Za pripremu će biti potrebna malo dublja posuda,u keks dodati 100 g seckanih oraha.Kalup premazati sa malo ulja i staviti pek papir.U posudu dodati 250 ml mleka,120 g šećera,5 kašika čokolade u prahu može i kakao,120 g maslaca ili margarina.Mleko lagano zagrejati da se maslac otopi.Sa mlekom potopite keks jednostavno i ukusno za 10 minuta samo peomešati keks i rasporediti u kalup.Sipati smesu u kalup i prekriti folijom i ostaviti sat vremena u frižideru.Skloniti foliju i izručiti kolač iz kalupa na tacnu skloniti pek papir i preko kolača rasporediti 150 g otopljene tamne čokolade sačekati da se čokolada stegne. Prijatno😘
Sastojci: 1 kg Tikvica 400 g Mlevenog mesa 2 Jajeta Pola šolje mleka 50 g Rendanog kačkavalja Glavica crnog luka Ulje,đumbir u prahu,so,biber Priprema: Sitno seckani crni luk propržite na zagrejanom ulju.Dodajte mleveno meso i začine,pa nastavite s prženjem dok meso ne omekša.Tikvice uzduž isecite na ploške i posolite ih,pa ostaviti da stoje pola sata.U podmazanu vatrostalni sud stavite red oceđenih tikvica,pa red mlevenog mesa i tako dok ne utrošite sav materijal.Jaja umutite s mlekom,začinite i prelijte preko složene musake.Pospite rendanim kačkavaljem.Pecite oko 45 minuta na 200 stepeni. Prijatno😘
Comments
Post a Comment