Sastojci:
Kore(nešto manje od celog pakovanja)
1 Kisela pavlaka
2 Jaja
12 listova praške šunke(po želji dodati više)
200 gr Kačkavalja,kečap,origano
Malo ulja za posipanje kore
Prijatno😘
Sastojci: 1 kg Junećeg mesa od vrata i buta 4 Crvene roge paprike 1 Manja glavica belog luka 4 Veće glavice crvenog luka 800 ml Mlevenog paradajza Od začina: so,vegeta,biber,majčina dušica /timjan potrebno je krčkati na ringli oko sat vremena.Zatim kada dodamo oguljene paprike,stavljam u rernu na oko pola sata da se zapeče. Prijatno😘
Sastojci: 500 gr Pilećih prsa Luk,paprika,tikvica Paradajz Pirinač Grašak iz konzerve Priprema: Piletinu iseckati na kockice i začiniti: Ulje,suva mešavina začina,paprika luk seckati na kockice i pržiti 5 minuta.Dodati pileti i sve zajedno još 5 minuta propržiti.Paprike seckati na trakice i kockice i dodati u tiganj,sve izmešati.Oguliti paradajz i takođe dodati u tiganj.Ostaviti da se dinsta još 10 minuta.Tikvice seckati na kockice i dodati u tiganj kao i kuvani pirinač,ja sam dodala 100 gr pirinča.Preliti sa 200 ml vode i ostaviti da se dinsta 30 minuta na laganoj vatri.Dodajemo grašak iz konzerve te začinimo sve po ukusu.Na kraju ćemo dodati peršun i ostaviti još 10 minuta na tiganju. Prijatno😘
Comments
Post a Comment