Riblje pljeskavice sa povrćem
Sastojci:
1 kg Krompira
400 gr Šargarepe
2 Štapića celera
2 Kašike soli
Obareno povrće izvaditi da se ocedi i ohladi.U istoj vodi obariti ribu i očistiti je od kože i kosti.
1 Glavica crnog luka
3-4 Krompira
2 Šargarepe
Krompir ispasirati a,luk i šargarepu i ribu(oko 400 gr) sitno samleti u blenderu sve to sjediniti i dodati 100 ml ulja
1/2 Praška za pecivo
500 ml Mineralne vode
2-3 Kašike prezle
Priprema:
Peršun,biber,i ostale začine po vašem ukusu.Od dobijene smese formirati pljeskavice i peći na 200 stepeni oko 15 minuta dok lepo ne porumene.Ostatak barenog krompira i šargarepe začiniti i zapeći u rerni.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment