Sastojci /pac za meso: 3 Kašičice slatke paprike u prahu 3 Kašičice dimljene paprike u prahu 1 Kašičica mlevenog semena kima 1 Kašičica ljute paprike u prahu 1 Kašičica crnog bibera 1 Kašičica soli 2 Kašičice senfa 2 Čena belog luka 4 Kašike maslinovog ulja 2 kg Svinjskog vrata,so 350 gr Crnog luka Maslinovo ulje 2-3 Grančice ruzmarina 2-3 Kašike majorana (ili po jedna kašičica suvog majorana) Krompir 3-4 Čena belog luka 100 ml Vrele vode 1 Pileća kocka za supu Papir za pečenje Priprema: Za početak ćemo pripremiti marinadu: U činiju dodati 3 kašike slatke paprike u prahu ,2 Kašike dimljene paprike u prahu .Dodati i 1 kašiku mlevenog kima,1 kašičicu ljute paprike.Dodati 1 kašiku kapra,1 kašičicu soli.Dodati 2 kašike senfa i 4 kašike maslinovog ulja.Naribati 2 češnja belog luka(ili 1 kašičicu belog luka u prahu).Zatim sve lepo izmešati.Oko 2 kg svinjskog vrata.Oprati,osušiti i posoliti.Komade izrezati na 2 do 2,5 cm debljine.Meso premazati marinadom i os...
Sastojci za koru: 6 Belanjaca 300 g Šećera 2 Kašike gustina 2 Kašičice soka od limuna Za krem: 6 Žumanaca 60 g Šećera 40 g Gustina 500 ml Mleka 150 ml Slatke pavlake 100 g Mlevenih oraha 50 g Mlevenih pistaća 1 Kašika ekstrakta vanile Za nadev: 250 g Seckanih jagoda 30 g Seckanih pistaća Priprema: Umutite sve sastojke za korucu dobro miteći 10-15 minuta na najačoj brzini.Smesu prebacite špatulom na pleh obložen pek papirom i formirajte okrugao oblik sa udubljenjem u sredinu pomoću špatule i dekor noža oko 20 cm u prečniku.Moguće je lako formiranje zbog čvrstine mase.Pecite 10 minuta na 130 stepeni,a zatim 80 minuta na 90 stepeni.Kada se korica ispeče,ostavite je još 30-40 minuta u rerni bez vađenja,da se ohladi.Zati je stavite na hladno mesto par sati da se dobro prosuši.Krem umutite tako što se umute žumanca,šećer,gustin i 100 ml mleka.Ostatak mleka stavite na ringlu da prokuva.Čim mleko prokuva,dodajte smesu sa žumancima i kuvajte još par minuta na sredn...
Comments
Post a Comment