Medenjak torta

Sastojci: 6 Jaja 6 Žumanaca 200 gr Brašna 2 Kašike kakao praha 1/2 Praška za oecivo Začin za medenjake 1 L Mleka 350 gr Šećera 3 Pudinga od vanile 40 g Gustina 100 gr Mlečne čokolade Aroma vanile 250 gr Margarina 2 Kašike šećera u prahu 500 ml Tečnog šlaga Priprema: U činiju dodati 6 jaja umutiti sa 6 kašika šećera,6 kašika brašna,2 kašike kakaoa,pola praška za pecivo,1 kašiku začina za medenjake sve izmutiti i sipati u pleh obložen pek papirom peći na 160 stepeni 15 minuta ostaviti koru da se ohladi za to vreme pripremiti fil: U činiju dodati 6 žumanaca ,250 gr šećera ,3 pudinga od vanile,4 kašike brašna,4 kašike gustina,malo mleka odvojiti od 1 l ostatak sipati u šerpu i staviti na ronglu da provri .Kada mleko počne da vri sklonim sa ringle dodam pripremljenu smesu i kuvam na laganoj temperaturi dok se sve lepo ne zgusne fil je gotov prebaciti ga u činiju prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi .Umutiti 500 ml tečnog šlaga .Istopiti 100 g mlečne čokolade crne ,250 gr margarina ,2 kašike šećera u prahu umutiti u margarin dodati ohlađen fil koji ću predhodno umutiti u fil dodajem tečni šlag i sve sjedinim fil sam podelila na dva dela u jedan deo dodajem aromu vanile a u drugi deo istopljenu čokoladu koru sam podelila na dva dela pa poprskati sa malo mleka preko prve kore stavljam tamni fil stavila sam drugu koru poprskam sa malo mleka i premazujem žutim filom i stavljam u frižider da se dobro stegne preostalih 300 ml tečnog šlaga sam umutila pa ću premazati preko torte i vratiti u frižider da se još malo stegne. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru