Štrudla od mesa
Sastojci:
400 g Pilećeg belog mesa
400 g Jagnjetine bez kostiju
Glavica crnog luka
Čen belog luka
3 Kašike ljutog senfa
Svež peršun
1 Jaje
3 Tvrdo kuvana jajeta,so
Biber,maslac
Pakovanje lisnatog testa
1 Žumance
2 Kašike pavlake
Priprema:
Meso sameljite,a usitnjen crni luk propržite na maslacu.Sjedinite prženi luk s mesom,naseckanim belim lukom i peršunom,jajetom i senfom,pa začinite solju i biberom.Rastanjite testo u praugaonik veličine 30×25 cm i stavite ga u pleh obložen pek papirom.Na sredinu testa stavite meso,a preko njega polovine oljuštenih tvrdo kuvanih jaja.Testo s obe strane isecite usko uz tanje trake i premažite ga mešavinom jajeta i pavlake.Trake prebacujte naizmenično,malo ih rastežite i u sredinu spoite blagim pritiskom.Kada završite,sve premažite preostalim žumancetom i pavlakom,pa stavite štrudlu u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta.
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment